Hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Brabanders staan bekend om hun gastvrijheid en zijn echte Bourgondiërs.  Maar wat is de oorsprong van deze gastvrijheid en gastronomie? Wat  is nou precies die Brabantse gastvrijheid? Hoe hebben bepaalde zaken invloed op deze gastvrijheid? RAVANELLO gaat op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen in een reeks van vijf talkshows.

Subthema talkshow zondag 12 augustus: Gezondheid

Op zondag 12 augustus van 12:00 – 13:30 uur vindt de tweede talkshow plaats op de LCHF Belevingsmarkt in Leende. Onder leiding van presentator Freek Havenman zullen de tafelgasten zich buigen over het thema Gezondheid.

Deze Tafelgasten komen aan het woord

De eerste tafelgasten zijn definitief en staan hieronder in alfabetische volgorde (voornaam). Kijk binnenkort nog eens op deze pagina voor een update:

1 Daan de Wit, journalist en verslaggever

Daan de Wit is de schrijver van het boek ‘Weet wat je eet’. Wat is verstandig om te eten en wat juist niet? In ‘Weet wat je eet’ laat journalist Daan de Wit op prikkelende en toegankelijke wijze zien dat de oudste kennis over voeding wordt bevestigd door de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Diëten volgen en honger lijden is volgens Daan de Wit niet nodig: wie gezond eet, kan zo veel eten als hij maar wil. Food for thought voor iedereen die bewuster en gezonder wil leven.  (lees meer: Weet wat je eet)

Fred van Grunsven, catering-service van Grunsven

Catering service met aandacht voor gezondheid. In samenwerking met Total Body Balance, Fit & Slank en Maya Healthy Weight hebben zij speciale vetarme koolhydraatarm en suikervrije balansmaaltijden ontwikkeld. (lees meer: Van Grunsven)

Iris Heuer, GreenTwist

Iris Heuer is kok, allergie- en dieetspecialiste, hospitality duizendpoot en conceptdenkster. Vanuit de behoefte om mensen te leren over koken en eten én de groeiende behoefte van ‘mensen met speciale wensen’ om aanpassingen in dieet of leefstijl door te voeren is haar bedrijf GreenTwist ontstaan. (lees meer: mini high tea workshop)

4 Marielle Markgraaff, The Green Guide

Blogger van The Green Guide. Op haar blog reviews en artikelen over diverse groene onderwerpen, maar ook een echte ‘guide’. Je vindt daarin meer informatie en inspiratie voor natuurlijke en dierproefvrije beauty, fair fashion, veganisme, minimalisme, duurzaamheid en travel. (website)

Uitkomsten samengebracht in pop-up restaurant (december)

De uitkomsten van de vijf talkshows worden door Ralph Geerts van RAVANELLO samengebracht in een pop-up restaurant tijdens de maand van de gastvrijheid in december dit jaar. In dit pop-up restaurant kan iedereen de smaak van gastvrijheid zelf komen proeven.

Aanmelden voor zondag 12 augustus, aanvang 12 uur
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Kosten: gratis deelname.
Meer info over “Hoe proeft gastvrijheid in Brabant”.
Direct inschrijven.

Categorieën: Talkshow