[vc_row][vc_column][vc_column_text]Gezondheid is meer dan alleen niet ziek-zijn

Het gaat mensen niet alleen om hun lichamelijke gezondheid als je hun vraagt naar hun gezondheid. Ze vinden vooral een betekenisvol leven belangrijk. In Positieve Gezondheid staat dat centraal. Het concept Positieve Gezondheid omvat deze 6 pijlers:

  1. Lichaamsfuncties – Ik voel me gezond en fit
  2. Mentaal welbevinden – Ik voel me vrolijk
  3. Zingeving – Ik heb vertrouwen in mijn eigen toekomst
  4. Kwaliteit van leven – Ik geniet van mijn leven
  5. Meedoen – Ik heb goed contact met andere mensen
  6. Dagelijks leven – Ik kan goed voor mezelf zorgen

Jouw Positieve Gezondheid wordt middels een test zichtbaar gemaakt in een spinnenwebmodel. Dit model helpt jou kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Jij bepaalt wat jij zélf het liefst wil veranderen. Positieve Gezondheid spreekt daarmee jouw bron van veerkracht aan.

Positieve Gezondheid in praktijk; de volgende stap!

Het gedachtegoed van Positieve Gezondheid, de 6 pijlers en het spinnenweb, krijgen steeds meer aandacht en bekendheid. Vooral eigen regie en veerkracht zijn binnen deze zienswijze belangrijke kernbegrippen: “Hoe geef ik het gedachtegoed en deze kernbegrippen handjes en voetjes in onze dagelijkse activiteiten en gedrag? Met andere woorden wat kan ik er zelf mee of hoe kan ik het gebruiken in relatie tot de ander of binnen een bedrijf of organisatie?”. Tijdens deze workshop delen we op een interactieve manier voorbeelden met elkaar, daardoor kunnen we van elkaar leren.

Paul Broens verzorgt deze workshop

Paul is maatschapslid bij LifeStyle health & prevention in Weert en is daar actief als fysiotherapeut, re-integratietherapeut en register adviseur Duurzame Inzetbaarheid. Ook is hij maatschappelijk actief als initiatiefnemer van het Platform Weert in Beweging en ambassadeur Positieve Gezondheid. Hij vindt het fantastisch om mensen weer te zien opbloeien, zichzelf weer waardevol te laten vinden en hun beste beentje vooruit te laten zetten! Daarom is zijn slogan “samen werken aan gezondheid loont”, dat levert voor alle partijen een win-win-situatie op.

“Samen Positief Gezond, tot ziens in Leende!”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”493″ img_size=”full” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://mijnpositievegezondheid.nl/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei 2019, 14.00-14.45 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20 personen per workshop.
Kosten: 5 euro per deelnemer.
Meer info over Positieve Gezondheid.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]