[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Herenboeren De Groote Heide”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Grip op je eigen eten!

Eieren, groenten, fruit en vlees direct van eigen land op je bord. Het kan vandaag de dag door zelf een eigen boerderij te runnen. En dankzij het fenomeen Herenboeren is het misschien wel makkelijker dan ooit. Het concept maakt de consument tot landheer. Een aantal Kartrekkers onderzoeken of het haalbaar is om in Leende of omgeving te komen tot een Herenboerderij; Herenboeren De Groote Heide.

Samen duurzaam voedsel verbouwen

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig voedsel produceert dat de leden-Herenboeren willen eten.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. En inmiddels zijn er op veel meer plaatsen mensen opgestaan die met een eigen Herenboerderij grip willen op hun eten. Zo ook in Leende en omgeving.

Word ook Herenboer!

Om te kunnen starten is het belangrijk dat er voldoende ge√Įnteresseerden zijn die op korte termijn ook bereid zijn om per huishouden een eenmalige investering te doen. Daarnaast zijn ook het vinden van geschikte grond en een boer belangrijke stappen. Welke investeringen gedaan moeten worden, welke stappen gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het u allemaal oplevert, vertellen we je graag.

Vertegenwoordigers van Herenboeren Nederland en Herenboeren De Groote Heide zijn bereid om inwoners uit Leende en omstreken meer te vertellen over de ins en outs van een Herenboerderij. We nodigen je daarom van harte uit op zondag 19 mei naar de LCHF Belevingsmarkt te komen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1328″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”http://www.robinhendriks.nu/boksen-als-therarpievorm/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei
10.00-10.30 en 14.45-15.15 uur.
Meer info over Herenboeren.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]