[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Zoektocht over een glutenvrij pad”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Jarenlange ondefinieerbare klachten, ondraaglijke buikpijn, succesvolle (en minder succesvolle) bakpogingen en een kookboek later lacht het leven Marike Bol, oprichtster van Oh My Pie, inmiddels toe.

Marike heeft een levenspartner met de naam Coeliakie 

Coeliakie? Dat is een auto-immuunziekte waardoor ze geen gluten kan verdragen. Ze wordt direct heel ziek na het eten van gluten. Ja, ‘coeliakie’ noemen die mannen en vrouwen in witte jassen dat. Het zet haar leven sinds een aantal jaren redelijk op z’n kop. Zo liep ze tegen de bekende reguliere medische muur op. Wellicht herken jij dat ook?

“Door mijn positieve levenshouding ben ik absoluut niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik maak van mijn last iedere dag een feestje!”.

Opgeven was geen optie, Marike had een doel!

Juist deze instelling heeft Marike ondanks haar gezondheidsproblemen, waaronder glutenintolerantie, ook veel gebracht. Ze ging zelf op zoek naar wat haar lichaam nodig heeft en kan verdragen: “De studie orthomoleculaire voeding bracht mij bij het bakken van taarten, in alle uitvoeringen, louter gemaakt van natuurproducten. Het hielp! Ik stond al etende op met taart en ging ermee naar bed.”

Als taartentovenares en woordensmid deelt ze vanaf het begin van haar zoektocht met veel plezier recepten en artikelen op haar website, op haar Facebookpagina en via Instagram. Wat begon als een overlevingstocht is inmiddels uitgemond tot een kookboek vol zoete én hartige baksels, allemaal vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers: ‘Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’ (februari 2017). Het bijzondere? Er staan waargebeurde verhalen bij alle recepten. En ook haar tweede boek ‘Bakken zonder tarwe – op ontdekkingsreis met bijzondere meelsoorten” is net uitgebracht.

Kookworkshop, lezing en marktkraam

Je ontmoet dit inspirerende voorbeeld, Marike Bol, tijdens de LCHF Belevingsmarkt op zondag 19 mei. Om 10.00 uur vind je haar in de keuken voor een kookworkshop: ‘Snackballetjes! Leren combineren van ingrediënten en smaken!’. En om 15.00 uur verzorgt ze de lezing ‘Zoektocht over een glutenvrij pad’. Uiteraard is er ook een marktkraam van ‘Oh My Pie!’ tijdens de LCHF Belevingsmarkt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1010″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://ohmypie.nl/2019/02/10/mijn-verhaal-opgeven-was-geen-optie-ik-had-een-doel/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei,
10.00-10.45 uur kookworkshop
15.00-15.45 uur lezing
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Meer info over Marike Bol.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]