[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Help! Mijn bottenbouillon wordt niet jelly…”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bottenbouillon is superfood
In botten, merg en bindweefsel zit veel collageen dat tijdens het koken wordt omgezet naar gelatine. Gelatine maakt de bouillon jelly en bevat lekker veel bouwstoffen voor ons lichaam. Vroeger kreeg je als je zwak en/of ziek was een (kippen)bouillonnetje om weer aan te sterken. Ondanks dat is dit middeltje van grootmoeder in de loop van de jaren een beetje in de vergetelheid geraakt. Gelukkig is het tegenwoordig weer helemaal hip!

Chef-kok Léon van “De Woeste Grond” maakt bottenbouillon jelly zonder meuk
Tijdens de workshop laat chef-kok en slager Léon Stam van “De Woeste Grond” zien hoe je jelly bottenbouillon maakt en daarnaast kan je hem allerlei vragen stellen over vlees en het bereiden van gezonde voeding. Léon is groot geworden in de horeca en hij kent de basis van koken als geen ander.

Vier jaar geleden heeft Léon zijn koksbuis aan de wilgen gehangen is het slagersvak ingestapt. Sindsdien runt hij samen met Eugénie Benda “De Woeste Grond”: een online natuurslagerij. Ze verkopen meukvrij grasgevoerd natuurvlees. De runderen lopen hun hele leven in natuurgebieden en worden niet bijgevoerd met gras, graan of soja. Daarnaast voegt Léon geen meuk toe zoals: gluten, suiker, e-nummers, hulpstoffen of andere troep.

Kom snel achter je potten en pannen vandaan en kom luisteren naar de tips en trucks van chef-kok Léon![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1146″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” link=”https://greenhabit.nl/”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei, 10.45-11.15 uur
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Kosten: 5 euro per persoon.*

Meer info over de Woeste Grond.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

* ) Deze bijdrage gaat naar Stichting GezondDorp. En maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren, alsook om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]