[vc_row][vc_column][vc_column_text]Van moestuinhoudster tot leverancier van restaurants

Na haar pensioen kreeg Constance van Dijk uit Heeze meer tijd voor haar moestuin. Inmiddels is het een uit de hand gelopen hobby; ze is full time bezig met haar organische groentetuin ‘Converge’. En diverse restaurants behoren intussen tot haar klantenkring.

Ze teelt bekende en minder bekende groenten, eetbare bloemen, en kruiden. Meerdere chef-koks transformeren haar verse producten dagelijks in smakelijke creaties voor hun gasten. “Vanochtend geoogst, vanavond op het bord”. Dat is reden waarom ze mijn groenten willen hebben, vertelt Constance trots.

Hoe kunnen we de bodem zo gezond mogelijk maken?
Wat voor Constance als een paal boven water staat: “Als je gezond wilt eten heb je een gezonde bodem nodig om je producten op te telen. Het boek ‘Bodem Voedsel Web’ van Jeff Lowenfels en Wayne Lewis is een inspiratiebron voor mij. In dit boek lees je dat het in de bodem barst van het leven; niet alleen de insecten en wormen die wij zien, ook een grote hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro- organismen.”

Constance deelt haar ervaringen graag in deze lezing ‘Gezonde bodem noodzakelijk voor gezond eten’. Ze is geen wetenschapper, ze probeert de bodem en het leven daarin zo goed mogelijk te beschermen en te verbeteren. En dit gaat met vallen en opstaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1279″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zondag 19 mei 2019, 13.00-13.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 20 personen per workshop.
Kosten: 5 euro per deelnemer.
Direct inschrijven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]