Wandelexcursie door het Leenderbos

Beleef de rijkdom van het Leenderbos

Staatsbosbeheer heeft in het hele land prachtige natuurgebieden waar je stilte kunt beleven en rust kunt vinden. Zeker in Brabant! Deze ochtend nemen boswachters Erik Schram en Jap Smits je mee op excursie in het Leenderbos. Ga samen met hen op stap en laat je gedurende ongeveer 1 uur meenemen in de verhalen en wetenswaardigheden. We beginnen en eindigen de wandeling op het terras van manage De Molenberg.

Ga mee op wandelexcursie

Het Leenderbos (ongeveer 2.400 hectare) was een typisch productiebos. Hoewel het bos jaarlijks nog zo’n 6.000 kuub hout oplevert, is die productiefunctie inmiddels ondergeschikt aan de natuur- en recreatiewaarden. Er lopen veel wandel-, fiets- en ruiterpaden door het uitgestrekte gebied. De bossen worden door ingrepen van Staatsbosbeheer steeds gevarieerder en daardoor ook aantrekkelijker, zowel voor bezoekers als voor flora en fauna. En kun je op zondag 12 augustus meemaken!

Aansluitend vind je de boswachters op de LCHF Belevingsmarkt

Zondag 12 augustus 2018, 09.30-10.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 2×25 personen.
Meer info over het Leenderbos.

Kosten

  • Gratis voor deelnemers GezondDorp;
  • Gratis voor leden Keto in de Kempen;
  • 5 euro per volwassene;*
  • 2,50 euro per kind t/m 16 jaar.*

Direct inschrijvenook voor deelnemers GezondDorp en leden van Keto in de Kempen.

 

* ) Dit is een bijdrage voor Stichting GezondDorp. Deze kleine bijdrage maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren en om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.