Tom!Trainer

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging…

Een gezonde leefstijl bestaat uit meerdere componenten. Naast goede, eerlijke voeding zijn ook voldoende beweging (inspanning), ontspanning & sociale contacten en slaap & bioritme belangrijke componenten. Deze componenten beïnvloeden elkaar en zouden zelfs met elkaar in balans moeten zijn. Hierin liggen voor ieder individu de accenten weer anders. En in de loop van je leven zullen hierin zelfs grote wisselingen plaatsvinden.

Bewegen we wel genoeg?

Hoe zit dat met die lichaamsbeweging? Bewegen we wel genoeg? En als we niet genoeg zouden bewegen, hoe erg is dat dan? Nou daar zijn voldoende gegevens over… Zo zit de gemiddelde Nederlander zo’n slordige 9 uur per dag, blijkt uit metingen uit 2015. Een jongere tussen 12- 20 jaar zit zelfs 10,4 uur/dag. Dat is nogal wat, het advies is namelijk om minder dan 4 uur per dag “op je krent” te zitten!

Nu zou het nog best zo kunnen zijn dat we naast al die uren zitten toch nog voldoende bewegen. Dat kunnen we spiegelen aan de zogenaamde Beweegrichtlijnen waaronder de Nederlandse Norm Gezond Bewegen; minimaal 30 minuten per dag op minstens 5 dagen per week matig intensief bewegen, waarbij minimaal 2 maal per week oefeningen gedaan worden ter verbetering van kracht, lenigheid en coördinatie. Het blijkt dat minder van de helft van de Nederlanders aan deze norm voldoet (47%), waarbij ook hier weer de mensen op middelbare schoolleeftijd het veruit het slechtst doen (31%).

Tom Liebrand verzorgt 4 trainingen
Tom!Trainer verzorgt Personal- en Small Group Trainingen middels grondvormen van bewegen waarbij het eigen lichaamsgewicht (bodyweight) een belangrijke rol speelt. Mobilisatie en stabilisatie worden gestimuleerd, waardoor je je weer actief, fit en gelukkiger gaat voelen omdat je meer vertrouwen krijgt in jouw eigen lichaam. Daarnaast zijn de afwisselende oefeningen leuk om te doen; Functional Training = FUN!

Kom meedoen op 1 van onderstaande tijden en ervaar wat bewegen doet voor je lichaam.

Betrokken bij het project ZOEMfit

Tom is deze dag ook aanwezig op de stand van ZOEMfit: Zelfstanding, Onbezorgd En Mobiel met je smartphone. Binnen dit project leren cursisten omgaan met een smartphone die hen helpt met valpreventie, valsignalering en bewegingstraining. Het project heeft als doel ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, gesteund en geholpen door de omgeving, zodat er minder professionele zorg nodig is en eenzaamheid wordt voorkomen.

Zondag 12 augustus 2018

  1. 12.00-12.20 uur
  2. 13.30-13.50 uur
  3. 15.00-15.20 uur
  4. 16.30-16.50 uur

Maximaal aantal deelnemers per training: 15 personen.
Kosten: 2,50 euro per persoon.*
Meer info over Tom!Trainer.
Direct inschrijven.

 

* ) Dit is een bijdrage voor Stichting GezondDorp. Deze kleine bijdrage maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren en om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.