Topkok Martien Bos

Bewustmaking van voeding bij kinderen (en hun ouders)

Voeding is het medicijn van de toekomst. Als je goed eet, is dat positief voor je gezondheid. Als je dat kinderen meegeeft, hebben zij de bagage om de rest van hun leven zélf te kiezen hoe ze met voeding omgaan.

Een smakelijk lesprogramma voor basisschool scholieren

Smaakcentrum Cuijk heeft een smakelijk lesprogramma voor basisschool scholieren in het leven geroepen. Een lesprogramma waarin alle facetten van eten aan bod komen. En dat allemaal gewoon onder schooltijd. De kinderen fietsen onder begeleiding van onderwijzers en vrijwilligers van school naar het Smaakcentrum in Linden. In theorie en in de praktijk leren de kinderen op een speelse manier alles over eten. Op een positieve manier wordt de oorsprong van veelal slechte eetgewoonten aangepakt door kook-, tuin- en theorielessen te geven aan schoolkinderen.

Martien Bos verzorgt vandaag een ‘theorieles’ en ‘praktijkles’

Het Smaakcentrum Cuijk staat onder leiding van topkok Martien Bos. Hij is een culinaire duizendpoot en ambulant cuisinier voor het koninklijk huis. Vandaag zal Martien een ‘theorieles’ en een ‘praktijkles’ (kookworkshop) verzorgen. De eerste is voor basisschool scholieren en hun (groot-)ouders. De tweede is speciaal bedoeld voor de basisschool scholieren zelf. Zij gaan dan zelf groenten snijden en gerechten bereiden onder leiding van Martien, en eten uiteraard de zelfbereide gerechten lekker samen op.

Ook een Smaakcentrum (in GezondDorp Leende)?

Het Smaakcentrum werkt in Cuijk en Boxmeer samen met bedrijven, gemeenten, scholen en GGD. Betrokken kinderen, ouders en scholen zijn onverdeeld enthousiast over de Smaakcentra. Eén van de ambities van het Smaakcentrum is in 5 jaar 10 Smaakcentra oprichten in de regio Noordoost Brabant en Maasduinen. Eigenlijk hoopt Martien tijdens de LCHF Belevingsmarkt dus ook een zaadje te planten…

Zondag 12 augustus 2018
14.15-14.00 uur ‘theorieles’
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Kosten: 5 euro per persoon.*

15.45-16.30 uur ‘praktijkles’ (kookworkshop)
Maximaal aantal deelnemers: 30 kinderen.
Kosten: 5 euro per kind.*

Meer over het Smaakcentrum.
Direct inschrijven voor praktijk- of theorieles.

 

* ) Dit is een bijdrage voor Stichting GezondDorp. Deze kleine bijdrage maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren en om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.