Workshop 'Hoe maak ik kimchi?'

Een razend populair Koreaans groentegerecht

Ben jij al bekend met kimchi? Zeg je Koreaans eten, dan zeg je kimchie. Kimchie is het nationale gerecht van Korea wat bij elke maaltijd van de dag wordt geserveerd. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Health.com behoort kimchie tot de 5 gezondste gerechten ter wereld.

Wat is kimchie eigenlijk? Het is een verzamelnaam van allerlei soorten ingemaakte groenten, die heerlijk gekruid zijn. Net zoals bijvoorbeeld zuurkool is het gefermenteerd, daarom wordt Kimchi ook wel ‘Koreaanse zuurkool’ genoemd. De fermentatie geeft de kimchi een heel bijzondere fris-zure smaak. De groenten (vaak kool en/of rettich) worden eerst ingelegd met zout (tegen schadelijke micro-organismen) en vervolgens gemixt met specerijen.

Julia Kang verzorgt deze workshop
Zij legt uit wat kimchi precies is, wat je met kimchi kunt doen en hoe je het maakt. Uiteraard geeft ze de deelnemers ook de mogelijkheid om kimchi te proeven.

Zondag 12 augustus 2018, 15.00-15.45 uur
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen.
Kosten: 10 euro per persoon.
Meer info over Julia Kang.
Direct inschrijven.