Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Ondersteuning bij een gezonde leefstijl

Niet iedereen heeft het geluk om in Leende te wonen en te kunnen deelnemen aan het initiatief GezondDorp. Maar veel mensen zijn op zoek naar ondersteuning om door middel van een gezonde leefstijl hun gezondheid te verbeteren. De Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, die deze ondersteuning biedt is aanwezig op de LCHF belevingsmarkt. Zij onderschrijft  volledig de LCHF visie van GezondDorp en voert die op grote schaal in voor de behandeling van mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde ziekten.

6 pijlers van een gezonde leefstijl

Daarnaast heeft de stichting actieve Facebook groepen waar (ervarings)deskundigen dagelijks mensen met diabetes type 2 helpen om deze ziekte om te keren op basis van zes pijlers van een gezonde leefstijl:

  • Onbewerkte voeding: LCHF voedingspatroon
  • Beweging
  • Stressreductie
  • Natuurlijk dag- en nachtritme en voldoende slaap
  • Mindset
  • Aandacht voor persoonlijke relaties en zorgen voor elkaar

Dit doet de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in samenwerking met onder meer TNO en het LUMC. Gezamenlijk maken we ons sterk voor de invoering van Leefstijlgeneeskunde.

Bantingcoaches van The Real Meal Revolution

Op onze stand zullen ook Bantingcoaches aanwezig zijn. Dat zijn voedingscoaches die opgeleid zijn door Tim Noakes en de schrijvers van het boek The Real Meal Revolution  (het boek waarop de aanpak van GezondDorp is gebaseerd). De bezoekers van onze stand kunnen meedoen met een leuke, gezonde WIN-actie.

Boordevol ideeën, houd deze pagina in de gaten…

De initiatiefnemers van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn zitten nog boordevol ideeën. Houdt ons in de gaten, want we komen binnenkort nog met meer verrassende aankondigingen van activiteiten die we op de LCHF Belevingsmarkt zullen ondernemen.