Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Ondersteuning bij een gezonde leefstijl

Niet iedereen heeft het geluk om in Leende te wonen en te kunnen deelnemen aan het initiatief GezondDorp. Maar veel mensen zijn op zoek naar ondersteuning om door middel van een gezonde leefstijl hun gezondheid te verbeteren. De Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, die deze ondersteuning biedt is aanwezig op de LCHF belevingsmarkt. Zij onderschrijft  volledig de LCHF visie van GezondDorp en voert die op grote schaal in voor de behandeling van mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde ziekten.

6 pijlers van een gezonde leefstijl

Daarnaast heeft de stichting actieve Facebook groepen waar (ervarings)deskundigen dagelijks mensen met diabetes type 2 helpen om deze ziekte om te keren op basis van zes pijlers van een gezonde leefstijl:

  • Onbewerkte voeding: LCHF voedingspatroon
  • Beweging
  • Stressreductie
  • Natuurlijk dag- en nachtritme en voldoende slaap
  • Mindset
  • Aandacht voor persoonlijke relaties en zorgen voor elkaar

Dit doet de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in samenwerking met onder meer TNO en het LUMC. Gezamenlijk maken we ons sterk voor de invoering van Leefstijlgeneeskunde.

Louisette Blikkenhorst en andere Banting Coaches aanwezig

Op onze stand zullen ook Banting Coaches, waaronder Louisette Blikkenhorst, aanwezig zijn. Dat zijn voedingscoaches die opgeleid zijn door Tim Noakes en de schrijvers van het boek The Real Meal Revolution*. Dat is het boek waarop de aanpak van GezondDorp is gebaseerd. Je leest meer over Banting in dit speciaal daarover geschreven artikel.

We zijn heel blij dat de oprichtster van Banting Nederland ons team van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn komt versterken: Louisette Blikkenhorst is met haar enorme kennis als Banting Coach, orthomoleculair therapeut, klinisch PNI therapeut en haar praktijkervaring van grote toegevoegde waarde voor ons en onze bezoekers!

*) The Real Meal Revulotion: In Nederland verscheen de Nederlandstalige versie van dit boek eerst onder de titel ‘De Real Meal Revolutie’. Deze titel werd later gewijzigd in ‘Koolhydraatarm, Suikervrij en Vetrijk’. Daarnaast is er ook een boek speciaal voor kinderen en het hele gezin getiteld ‘Super Eten voor Superkinderen’.

Meet & greet: Een unieke afsluiting van de LCHF Belevingsmarkt

De LCHF Belevingsmarkt sluiten we af met een Meet & greet. Hier krijg je de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere LCHF’ers en experts uit het veld. Een georganiseerd, uniek ontmoetingsmoment bij ’t Brouwerhuis. Uiteraard zijn Louisette en Wim hier ook aanwezig. [lees verder]

P.S. Wist je dat de bezoekers van onze stand kunnen meedoen met een leuke, gezonde WIN-actie? “Gezonde Leefstijlboeken ter waarde van ruim 100 euro winnen?” Je leest hier meer over op onze Facebook pagina, zoek even naar het bericht van 3 augustus.

Boordevol ideeën, houd deze pagina in de gaten…

De initiatiefnemers van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn zitten nog boordevol ideeën. Houdt ons in de gaten, want we komen binnenkort nog met meer verrassende aankondigingen van activiteiten die we op de LCHF Belevingsmarkt zullen ondernemen.