Workshop 'Leren fermenteren'

Hoe rot gezond kan zijn!

Fermentatie is een natuurlijk rottingsproces. Als je groenten gewoon laat liggen, kun je ze na een tijd(je) niet meer eten. Ze zijn ingedroogd, beschimmeld of simpelweg gerot. Maar je kunt dat rottingsproces ook in goede banen leiden. Dan worden de groenten lang houdbaar, heel gezond, en ook nog eens ‘verrot lekker’.

Fermentatie zet organisch materiaal om. Dit doe je met de juiste schimmels en goede bacteriën. Waar bij pasteuriseren alle – slechte én goede – bacteriën worden gedood, worden bij fermenteren de goede bacteriën behouden. Die zijn supergezond en zorgen juist voor een bijzondere smaak!

Cora Hoskens verzorgt deze workshop ‘Leren fermenteren’
Zij begon een blog ‘Keto en zo’ om haar kennis over de LCHF leefstijl en ook recepten te delen. Inmiddels is ze daarnaast samen met Janny uit Duizel en Marie-José uit Leende de (besloten) Facebook groep ‘Keto in de Kempen’ begonnen. En ze borrelt van de energie om haar kennis over fermenteren te delen, dus stroop je mouwen maar op!

Zondag 12 augustus 2018, 13.15-14.00 uur
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen per workshop.
Kosten: 5,00 euro per persoon (kosten materialen).
Meer info over Cora Hoskens.
Direct inschrijven.