Boksen als therapievorm

Stress kan dodelijk zijn. En helaas hebben vandaag de dag veel mensen last van stress. Stress, woede en angst stapelen zich op in ons lichaam en zorgen voor verschillende klachten en ziektebeelden. Met boksen kunnen we hier wat aan doen!

Negatieve energie
Stress, communicatieproblemen en traumatische ervaringen hebben invloed op ons lichaam. Problemen slaan zich op in ons hoofd, maar gaan ook in elke cel van ons lichaam zitten. Elke cel is elektrisch geladen. Is de lading negatief? Dan verspreidt die negativiteit zich door ons hele lichaam, met als gevolg mogelijk chronische ziekten.

Sla de stress eruit
Lichaamsbeweging kan er voor zorgen dat de energie weer positief wordt! Angsten en stress kunnen loskomen door ze letterlijk weg te slaan. En dat brengt niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd.

Incasseren, uitdelen en voelen wat er met je lichaam gebeurt, geeft ruimte om met spanningen en blokkades om te gaan. Je wordt hier fysiek en mentaal sterker van. Uiteindelijk leer je om te gaan met emoties en situaties, en kun je deze vaardigheden ook in de praktijk toepassen.

Over Robin Hendriks

“Mijn doel als trainer en coach is om de mensen die bij mij komen optimaal te begeleiden. Ik stel mezelf dan ook voortdurend de vraag hoe ik iemand kan helpen het beste resultaat te behalen met de inspanning die mogelijk is. Daarom zijn de trainingen en sportprogramma’s die ik aanbied altijd maatwerk. Ik kijk naar je fysieke én je mentale welzijn. Soms kan het heel complex zijn waarom je niet afvalt of te weinig energie hebt. Ik vind het dan een uitdaging om op zoveel mogelijk vlakken te kijken waar winst te behalen is. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je fitter wordt en je doelstellingen behaalt? En hoe kunnen we alles eruit halen door de juiste voeding, juiste suppletie, juiste ontspanning en beweging op niveau, zodat je wél die 10 kilo afvalt?”

Zondag 19 mei
Robin verzorgt deze clinic 4x.