Actief met eten, een hele zorg minder

Langer zelfredzaam met een betere kwaliteit van leven

Het hele proces van eten & drinken (van het erover nadenken via kopen en klaarmaken tot nuttigen) is iets wat je tot op hoge leeftijd zelf kan organiseren. Het houdt je actief, sociaal en geeft meer voldoening. Het onderzoeksproject ‘Langer Zelfredzaam’ laat zien dat preventief ondersteunen op dagelijkse activiteiten als eten & drinken, bijdraagt aan een langere zelfredzaamheid met een betere kwaliteit van leven. Maar ook dat de huidige ondersteuning nog te weinig gericht is op wat de betreffende persoon zelf belangrijk vindt. Daardoor heeft deze eerder een verzwakkend effect op de zelfredzaamheid, dan dat hij deze versterkt. 

Phyllis den Brok verzorgt deze introductie ‘Actief met eten’

Zij is praktijkspecialist op het gebied van eten en drinken binnen wonen, welzijn, zorg en onderwijs. Ze initieerde met name in Brabant uiteenlopende succesvolle, praktische projecten en werkt samen met zorginstellingen, onderwijs, overheden, GGD en onderzoeksinstituten. In 2015 verscheen van haar hand het boek ‘Meer eten minder zorg’, waarin ze uitlegt hoe eten & drinken gebruikt kan worden voor het verlengen van de zelfredzaamheid, het verhogen van de kwaliteit van leven en het beheersbaar houden van de zorgkosten.

Speciaal voor kwetsbare doelgroepen

De nadruk ligt op ouderen, maar ze licht ook toe hoe deze werkwijze succesvol kan worden toegepast bij andere kwetsbare doelgroepen zoals mensen met een (verstandelijke) beperking of gedragsproblematiek, mensen met beginnende dementie, daklozen en gezinnen in een achterstandsituaties.

Zondag 12 augustus 2018, 12.00-12.30 uur
Van 13 tot 16 uur elk heel en half uur ‘vrije inloop’.
Maximaal aantal deelnemers: 30 personen per workshop.
Kosten: gratis deelname.
Meer info over Phyllis den Brok.
Direct inschrijven.