Passie voor koeien

Mark Verdonschot is de 3e generatie in het familiebedrijf ‘De Hugtenhoeve’. Mark vertelt: “Ondernemen in de agrarische sector is niet gemakkelijk, maar het is wel het mooiste werk wat er is. Het werken met dieren is geweldig. Ik werk buiten het familiebedrijf ook nog op een boerenbedrijf met pluimvee en varkens, maar mijn passie ligt echt bij het houden van koeien. Door het openen van een melktap en een boerderijwinkel kunnen mensen onder andere direct proeven wat onze koeien te bieden hebben.”

Het melkveebedrijf is in de begin jaren ’70 ontstaan en staat nu voor de 3e  generatie. In de beginjaren was het nog een gemengd bedrijf met op de Hugten 24 in Maarheeze de koeien en op een andere locatie varkens. Deze bedrijven zijn in de jaren daarna gesplitst en de familie Verdonschot is doorgegaan met de koeien. In de jaren ’70 en ’80 zijn er 2 stallen gebouwd en hadden ze rond de 50 koeien. In 1997 is er een jongveestal bij gebouwd. En in 2008 is de nieuwe koeienstal neergezet. Nu heeft familiebedrijf ‘De Hugtenhoeve’ ongeveer 120 melkkoeien en 80 stuks jongvee.

Volautomatische ‘Melktap De Hugtenhoeve’

Sinds juli dit jaar heeft de familie ook een boerderijwinkel met de naam: ‘Melktap De Hugtenhoeve’. Ze bieden daarin een ruim aanbod van lokale producten aan. Denk aan scharreleieren, (jong) belegen kaas, groenten en fruit. De gekoelde vakken houdt alles goed vers. En het mooiste is: Alles is volautomatisch en zelf te bedienen.

Het paradepaardje is natuurlijk de verse melk van het bedrijf; iedereen kan dagelijks tussen 8 en 22 uur zijn eigen verse melk (1 of 2 liter) van de koeien van De Hugtenhoeve komen tappen.

ZLTO-leden komen samen op “Agrofood plein”

Een aantal ZLTO-leden zijn aanwezig tijdens de LCHF Belevingsmarkt op zondag 12 augustus in GezondDorp Leende. Zij komen samen op het Agrofood plein:

  1. De Woeste Grond: eerlijk grasgevoerd natuurvlees
  2. Fruitbedrijf Jan Janssen: bosbessen
  3. Het Familievarken: varkensvlees
  4. Het Groene Woud Ei: kipcaravan
  5. Het Zuyderblad: thee (theeproeverij)
  6. Kaasboerderij de Ruurhoeve: Cholfitty kaas (lezing)
  7. Melktap De Hugtenhoeve: verse melk

Daarnaast zijn er ook bestuursleden van ZLTO Groote Heide aanwezig om meer te vertellen over de agrofood sector.

Categorieën: ZLTO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *