Het nieuwe eten voor diabetici

Kookinspiratie voor diabetes II-patiënten

Gezond en gevarieerd eten heeft veel impact op het verloop van diabetes II. Dat is goed nieuws voor ruim een miljoen Nederlandse patiënten, die soms best wel een nieuwe kijk op hun kookgewoontes kunnen gebruiken. De EetJeBeter-truck komt naar GezondDorp Leende om kookclinics te geven aan diabetes II-patiënten.

Nieuwe kookroutines ontdekken

Gezond en gevarieerd eten heeft veel impact op het verloop van diabetes II. Vijf maatschappelijk betrokken partners zien daar een kans liggen: Maison van den Boer, FoodforCare, CZ, Emté en Simac. Zij vormen de kartrekkers achter EetJeBeter: een initiatief dat diabetes II-patiënten inspireert om nieuwe, gezonde kookroutines te ontdekken!

Gratis kookboekje met inspirerende gerechten

EetJeBeter trekt met een foodtruck naar GezondDorp Leende om patiënten, betrokkenen en zorgprofessionals op leuke en toegankelijke wijze te inspireren met voedingsadviezen. Voor de foodtruck bevindt zich een terras met kooktent. Met inspirerende gerechten laat EetJeBeter zien dat gezond koken niet duur of moeilijk hoeft te zijn. En het kookboekje waarin deze en andere recepten staan, haal je hier gratis op. Uiteraard kun je deze lekkere hapjes ook ter plekke proeven.

Robert Danse verzorgt ook kookclinics

Robert verzorgt in de foodstruck ook kookclinics. Hij is kok bij Maison van den Boer én diabetes II-patiënt. Ruim tien jaar geleden kreeg hij de diagnose. Met een nieuwe kijk op koken lukte het hem om zijn medicijngebruik flink terug te brengen: van elke dag spuiten tot spuitvrij. Tijdens EetJeBeter deelt Robert zijn ervaringen tijdens de kookclinics. Misschien krijg je wel levensveranderende tips mee? Schrijf je nu in en stap 12 augustus met een gevulde maag de foodtruck uit!

Zondag 12 augustus 2018

  1. 12.15-13.00 uur
  2. 13.15-14.00 uur
  3. 14.15-15.00 uur
  4. 15.15-16.00 uur
  5. 16.15-17.00 uur

Maximaal aantal deelnemers: 20 personen per kookclinic.
Kosten: 5 euro per deelnemer.*
Meer info over EetJeBeter.
Direct inschrijven.

 

* ) Dit is een bijdrage voor Stichting GezondDorp. Deze kleine bijdrage maakt het (mede) mogelijk deze LCHF Belevingsmarkt te organiseren en om in de toekomst andere activiteiten te ontplooien die bijdragen aan onze visie: “GezondDorp streeft naar een samenleving waarin we op een vitale manier oud worden!”.